preskoči na sadržaj

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC

Login
Tražilica

Državna matura

National Archive in Strigova; the basic procedure of storing documents

Radionice za Dan Grada Čakovca

PROJEKTI

Now we move 2015.

Natječaj na Anteni Zg

SŠČ na Kongresu o boli

Move week

vijesti
Održan šesti ciklusu edukacije iz enterostomalne terapije
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 9. 2021. 17:04

U 6. ciklusu edukacije iz enterostomalne terapije u sklopu RCK projekta sudjelovali su i naši nastavnici Dunja Brljak-Gašparić i Mirko Gašparić educirajući se iz kolegija Psihosocijalna podrška, Skrb onkološkoga pacijenta i Proces zdravstvene njege. Edukacija je održana na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci od 6. do 10. rujna.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.


[OPŠIRNIJE]Napredni tečaj simulacije na medicinskim lutkama u Srednjoj školi Čakovec
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 7. 2021. 21:40

U organizaciji RCK projekta 7. i 8. srpnja održan je dvodnevni napredni tečaj simulacije na medicinskim lutkama kao prvi dio ciklusa od ukupno tri. Domaćin je bila Srednja škola Čakovec te je tečaju prisustvovalo čak deset njezinih nastavnika: Dunja Brljak Gašparić, Mirko Gašparić, Valentina Fabić, Brigita Prstec, Ivana Preložnjak, Ivana Juranko, Silvija Novak, Vanesa Čuka, Jasmina Balent i Josipa Bermanec.


[OPŠIRNIJE]PETI TURNUS STRUČNOGA USAVRŠAVANJA IZ ENTEROSTOMALNE TERAPIJE
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 7. 2021. 20:22

Nastavnici Srednje škole Čakovec Dunja Brljak Gašparić i Mirko Gašparić uspješno su završili i peti turnus stručnoga usavršavanje iz područja enterostomalne terapije. Usavršavanje se održalo od 12. do 16. srpnja 2021. na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci i u KBC-u Rijeka, a prisustvovali su mu i nastavnici Medicinske škole Varaždin i Srednje škole Pregrada.


[OPŠIRNIJE]14. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA MEDICINSKIH SESTARA ANESTEZIJE, REANIMACIJE, INTENZIVNE SKRBI I TRANSFUZIJE
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 30. 6. 2021. 22:21

Na Međunarodnom kongresu Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije, održanom od 24. do 26. lipnja 2021. u Šibeniku i provedenom u sklopu projekta RCK, sudjelovali su stručni nastavnici Medicinske škole Varaždin, Srednje škole Čakovec i Srednje škole Pregrada.

 


[OPŠIRNIJE]DEVETI KONGRES HRVATSKE UDRUGE MEDICINSKIH SESTARA
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 23. 6. 2021. 20:09

Od 17. do 20. lipnja 2021. u Opatiji je održan 9. Kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Sestrinstvo bez granica. U sklopu RCK projekta na Kongresu je sudjelovalo i stručno se usavršavalo osam nastavnika zdravstvene njege iz  Medicinske škole Varaždin, Srednje škole Pregrada i Srednje škole Čakovec koju su predstavljali naši nastavnici Dunja Brljak-Gašparić i Mirko Gašparić. Plenarni predavači i drugi sudionici kongresa, stručnjaci iz područja sestrinstva i medicine, na Kongresu su predstavili nove  spoznaje iz zdravstvene njege i podučavanja u zdravstvenoj njezi.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA I RCK MEDICINSKE ŠKOLE VARAŽDIN
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 6. 2021. 16:23

Primjena metodologije za izradu standarda zanimanja naziv je „online“ radionice namijenjene regionalnim centrima kompetentnosti koju je u suradnji dr. sc. Josipom Burušićem s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na radionici održanoj 8. lipnja sudjelovala je i Dunja Brljak-Gašparić, koordinatorica projekta RCK u Srednjoj školi Čakovec.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN ČETVRTI TURNUS STRUČNOG USAVRŠAVANJA U ENTEROSTOMALNOJ TERAPIJI
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 6. 2021. 15:56

Od 7. do 11. lipnja na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci održan je i četvrti turnus stručnoga usavršavanje u enterostomalnoj terapiji na kojem su uz nastavnike Medicinske škole Varaždin i Srednje škole Pregrada sudjelovali i naši nastavnici Dunja Brljak-Gašparić i Mirko Gašparić. 

Educirali su se u području dermatovenerologije, etičkih aspekata komunikacije, zbrinjavanja stoma i fistula te primjene ostomijskih pomagala, a uspješno su položili i potrebne ispite stručnoga usavršavanja.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.

 

 


[OPŠIRNIJE]U Medicinskoj školi Varaždin održani Dani strukovnih zanimanja u RCK-u
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 9. 6. 2021. 18:51

U okviru projekta Uspostava Regionalnoga centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija od 10. do 14. svibnja u Medicinskoj školi Varaždin, nositelju projekta, održan je prvi Sajam Dani strukovnih zanimanja u Regionalnom centru kompetentnosti.

 


[OPŠIRNIJE]ZAPOČEO NOVI CIKLUS STRUČNOG USAVRŠAVANJA U PROJEKTNOJ AKTIVNOSTI BIBLIOTERAPIJA
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 5. 2021. 23:18

Ciklus modularnoga stručnog usavršavanja članova aktivnosti Biblioterapija započeo je 18. svibnja edukacijom koju je održala Ana Puljak, dr. med, spec. javnog zdravstva, kognitivno-bihevioralna  psihoterapeutkinja iz Nastavnoga zavoda dr. Andrija Štampar Zagreb.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠIO TREĆI TURNUS STRUČNOG USAVRŠAVANJA IZ PODRUČJA ENTEROSTOMALNE TERAPIJE
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 5. 2021. 23:06

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka, na Zavodu za digestivnu kirurgiju, Zavodu za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, Klinici za ginekologiju i porodništvo, Ustanovi za palijativnu zdravstvenu skrb – Hospicij te Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci održan je treći turnus stručnoga usavršavanje iz područja enterostomalne terapije.


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN PETI SASTANAK ČLANOVA AKTIVNOSTI BIBLIOTERAPIJA
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 21. 5. 2021. 22:53

Na petom sastanku članova aktivnosti Biblioterapija, održanom 26. travnja 2021., Mirjana Grabar Kruljac, voditeljica projekta Uspostava rada Regionalnoga centra kompetentnosti inovativnih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin te voditeljica aktivnosti Biblioterapija, predstavila je novu organizaciju strukturu. 


[OPŠIRNIJE]Završen drugi turnus stručnoga usavršavanja iz područja enterostomalne terapije
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 23. 4. 2021. 13:15

Od 12. do 16. travnja 2021. održan je drugi turnus stručnoga usavršavanja iz područja enterostomalne terapije koje je obuhvatilo područja organizacije zdravstvene zaštite i javnoga zdravstva, zdravstvene zaštite enterostomalnih pacijenata, zbrinjavanja kirurških i kroničnih rana, dijetetike i nutritivne potpore pacijentima oboljelim od malignih bolesti te liječenja i zdravstvene njege pacijenata s inkontinencijom. 


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN 2. SASTANAK STRUKOVNOGA SEKTORSKOG VIJEĆA
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 31. 3. 2021. 18:18

Drugi sastanak Strukovnoga sektorskog vijeća održan je 29. ožujka u varaždinskoj Medicinskoj školi. MIrjana Grabar Kruljac, članica Vijeća i voditeljica projekta Uspostava rada Regionalnoga centra kompetentnosti inovativnih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin, predstavila je članovima Vijeća dosadašni tijek projektnih aktivnosti te ih upoznala sa sljedećim koracima u njihovoj provedbi. Vijeće je upoznala i s odlukom Ministarstva zdravstva kojom se prihvaćaju sva tri prijedloga izrade standarda zanimanja Medicinske škole Varaždin istaknuvši kako ih je Ministarstvo prepoznalo kao prijedloge izvrsnosti u zdravstvu.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.


[OPŠIRNIJE]ZAPOČELO STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA IZ PODRUČJA ENTEROSTOMALNE TERAPIJE
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 24. 3. 2021. 19:55

Nastavnici koji sudjeluju u izradi standarda zanimanja/kvalifikacije na području zdravstvene njege iz  Medicinske škole Varaždin te Srednje škole Čakovec i Srednje škole Pregrada, škola partnera u projektu Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija kontinuirano će se, cjeloživotnim obrazovanjem usavršavati u području enterostomalne terapije. 

 


[OPŠIRNIJE]Drugi veliki koordinacijski sastanak u Medicinskoj školi Varaždin
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 4. 3. 2021. 19:34

U varaždinskoj Medicinskoj školi održan je 12. veljače 2021. drugi  koordinacijski sastanak u sklopu projekta Uspostava Regionalnoga centra kompetentnosti i inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin na kojem je sudjelovala i Srednja škola Čakovec. 


[OPŠIRNIJE]Održan 1. sastanak Strukovnog sektorskog vijeća
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 4. 3. 2021. 19:27

Članovi Strukovnoga sektorskog vijeća, Mirjana Grabar Kruljac (voditeljica projekta Uspostava rada Regionalnoga centra kompetentnosti inovativnih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin i ravnateljica Medicinske škole), Anita Hotelić, Mirko Poljak (KB Merkur), Dubravka Skeja (KB Merkur), Vilmica Kapac (SŠ Pregrada) te Gordana Ramušćak (SŠ Čakovec), održali su 10. veljače 2021. u Medicinskoj školi Varaždin svoj prvi sastanak. Bio je to prvi u nizu od planiranih dvanaest sastanaka Vijeća na kojem je voditeljica projekta sudionike i članove Vijeća upoznala s okvirnim planom djelovanja, dinamikom održavanja sastanaka te svim dosad pokrenutim projektnim aktivnostima

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec,.


[OPŠIRNIJE]Završeno prvo stručno usavršavanje nastavnika u sklopu projekta Tečaj osnova elektrostimulacije srca
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 23. 2. 2021. 13:38

Završila je prva projektna aktivnost stručnoga usavršavanja unutar projektnoga elementa Jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca povezanih s provedbom programa redovitoga strukovnog obrazovanja, odnosno formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih.

 


[OPŠIRNIJE]Sastanak tima projektne aktivnosti
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 9. 2. 2021. 19:34

U Srednjoj školi Čakovec održan je 5. veljače drugi unutarškolski koordinacijski sastanak tima uključenog u projektne aktivnosti povezane s Rekonstrukcijom i dogradnjom RCK-a inovativnih zdravstvenih tehnologija. Nositelj je projekta Medicinska škola Varaždin, a Srednja škola Čakovec sudjeluje u njemu kao škola partner. Na sastanku se razgovaralo o dosad provedenim aktivnostima te je dogovoren daljnji način rada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.


[OPŠIRNIJE]ODRŽANI PRVI SEKTORSKI SASTANCI RCK-a MEDICINSKE ŠKOLE VARAŽDIN I MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 4. 3. 2021. 20:44

U siječnju 2021. održana su dva sastanka predstavnika Medicinske škole Varaždin s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Čakovec, partner u projektu Uspostava Regionalnoga centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin vrijednom 48.799.878,03 kuna, započinje rad na projektnim aktivnostima.
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 4. 3. 2021. 20:14

Tako su ravnateljica Gordana Ramušćak, koordinatorica projektnih aktivnosti u našoj školi Dunja Gašparić Brljak te Mirko Gašparić i Vesna Prepelić-Đuričković sudjelovali na prvom velikom koordinacijskom sastanku projekta održanom 23. listopada u varaždinskoj Medicinskoj školi.


[OPŠIRNIJE]POTPISAN UGOVOR S MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 9. 2. 2021. 19:23

SŠČ škola partner u važnom projektu

Sredinom veljače 2020. u Tehničkoj školi Čakovec Mirjana Grabar Kruljac, ravnateljica Medicinske škole Varaždin, potpisala je ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a kojim mogu započeti pripremne aktivnosti projekta Rekonstrukcija i dogradnja RCK-a inovativnih zdravstvenih tehnologija pri varaždinskoj Medicinskoj školi koja je nositelj projekta. Patrneti su u projektu Srednja škola Čakovec i Srednja škola Pregrada. Za projekt je odobreno 29,8 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i hrvatski premijer Andrej Plenković. 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Čakovec.


[OPŠIRNIJE]Regionalni centar kompetentnosti
Vesna Prepelić-Đuričković / datum: 9. 2. 2021. 19:06

NAZIV PROJEKTA:

Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin, ref.br. KK.09.1.3.01.0007


[OPŠIRNIJE]RSS


Static HTML
preskoči na navigaciju