preskoči na sadržaj

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC

Login

Državna matura 2017./18.

PROJEKTI

National Archive in Strigova; the basic procedure of storing documents

Radionice za Dan Grada Čakovca

Now we move 2015.

Natječaj na Anteni Zg

SŠČ na Kongresu o boli

Move week

Dan Europe - 9.5.2014.

Hrvatsku ja volim

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježen Međunarodni dan sestrinstva
Autor: Tina Novak, 20. 5. 2017.

Dana 12. 5. u svijetu se obilježava Međunarodni dan sestrinstva. Dan je to kada je rođena sestra Florence Nightingale, začetnica modernog sestrinstva kakvo poznajemo i danas.


Medicinske sestre i tehničari taj dan obilježavaju  promovirajući struku i osvještavaju širi puk na postojanje i razvoj svoje profesije za koju se u proteklim godinama stvorila žalosna slika doktorskih "pomoćnica i pomoćnika" što nikako ne odgovara istini.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva 12. 5. 2017. pred ulazom u Srednju školu Čakovec održana je pokazna vježba spašavanja iz automobilske nesreće u režiji učenika 4. C razreda medicinska sestra / tehničar opće njege, a kao modeli poslužili su im učenici 3. C razreda. Vježba je uspješno odrađena i svi unesrećeni bili su zbrinuti na profesionalan način, a nazočni učenici i profesori uživali su u prikazanom.
 
Ovim putem želimo zahvaliti Gradskom društvu Crvenog križa u Čakovcu na svesrdnoj pomoći i posudbi pomagala bez kojih ova vježba ne bi bila odrađena na ovako visokoj razini.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju